Hackathon: Mer forretningsverdi med maskinlæring

Denne uken arrangerte SpareBank 1 Forsikring en Hackathon med fokus på hvordan vi kan bruke maskinlæring og kunstig intelligens for å hente ut mer forretningsverdi på alt av tilgjengelig data. ​

Ansatte fra mange ulike enheter i Forsikring spilte inn over 20 spennende forslag til hacks. Videre ble 10 hacks bearbeidet på selve Hackathon og det ble identifisert flere upolerte diamanter som skal foredles videre.

Hva er en Hack
En hack er i denne sammenheng en ide til en forbedring eller nyutvikling – noe som gir økt kundeverdi. En hack kan også være noe du gjør «fort og gæli», en kjapp og grei løsning for å få noe opp og stå så kjapt som mulig. Typisk i forbindelse med proof-of-concept arbeid, eller når det viktig få på plass en løsning umiddelbart.

SpareBank 1 arrangerer flere Hackathons i året. Da samles alt fra analytikere og programmere til designere og forretningsfolk for å kverne ut gode ideer. På en Hackathon handler det om å demonstrere et nytt konsept på en dag, så det er greit å ta noen snarveier underveis.

Vinnerne av denne ukens Hack for en hel uke til å jobbe videre med sin ideer og ta i bruk vår nye datamaskin for maskinlæring.